" />
Havuzlarda Olması Gereken İdeal Kimyasal Oranları - 2

Havuzlarda Olması Gereken İdeal Kimyasal Oranları - 2

Havuzlarda Olması Gereken İdeal Kimyasal Oranları - 2

 

pH:

 

Suyun asidik ve bazik aktivitesinin miktarlar ölçümüdür.

 

Serbest Klor:

 

Klor ve türevlerde suya uygulandıktan sonra OHCL’e dönüşüp dezenfeksiyon sağlarlar. Tüm mikroorganizmaları bu şekilde bertaraf etmeye çalışırlar. Havuzlarda olması gereken değer tabloda verilmiştir.

 

Bağlı Klor:

 

Yüzücülerden havıza bulaşan biyolojik kirlilik, (amonyak, ter gibi) reaksiyona giren klor dezenfektanı kloraminlere dönüşür. Hiçbir faydası yoktur ve dezenfeksiyon sağlamaz. Yoğun klor kokusuna, tahrişlere yol açabilir. 0,2 ppm’den yüksek olmaması gerekmektedir.

 

Alkalitine:

 

pH değerinin değişmeye gösterdiği potansiyel direnç derecesidir. Yüksek alkaliniteli havuz sularında pH’ı düşürmek için daha fazla pH (-) kullanılır. Düşük alkaliniteli sularda normal aralığa getirmek için pH(+) yükselticiler kullanılmalıdır.

 

Sertlik:

 

Suda çözünmüş halde bulunan Ca (Kalsiyum) ve Mg (Magnezyum) miktarını ölçümüdür. Yüksek sertlik değeri havuzlarda kireçlenme problemi fazlasıyla yaşanmaktadır.

 

Siyanürik:

 

Aktif klorun, dış etkenlerden ve havuz suyunun karakterinden dolayı etkilenerek, değerinin düşmesini engelleyen bir kimyasaldır. İdeal değeri 40 ppm olmalıdır. Yüksek değerlerde (50-60 ppm ve üzeri) klor kilitlemesi yaşanır. Bu durumlarda havuz suyunun seyreltilmesi ile ideal değere alınması gerekir. Klor tipi değiştirilmelidir.

 

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.