" />
2022 Bahçe Trendleri Nelerdir?

2022 Bahçe Trendleri Nelerdir?

2022 BAHÇE TRENDLERİ NELERDİR?

Havuzdayim’da dış mekan için gerekenlerin en iyisini bulacaksınız. Bu nedenle, 2022'de dış mekan için neyin en iyi olduğunu takip etmekten dolayı çok mutluyuz. Bahçenizi gerçekten harika bir yer haline getirmek için artık çok daha fazla olanak var. 2022 yılında hakim olacağına inandığımız bir dizi bahçe trendini sizler için listeledik.

2022'de bahçe trendleri neler?

Bu makale ile 2022'de bahçenizden daha fazla keyif almanız için size ilham vermek istiyoruz. Burada her bahçe için faydalı olan bir dizi trend ve ipucu bulacaksınız. Ortaya çıkanları sizin için listeledik. Bu şekilde bahçenize en uygun olanı görebilirsiniz. 2022 için 6 bahçe trendimiz:

  - Bahçe trendi 1: Sürdürülebilir bahçe

  - Bahçe trendi 2: Kolay bahçe

  - Bahçe trendi 3: Her bahçede yüzmek ve SPA keyfi

  - Bahçe trendi 4: Oturma odasının bir uzantısı olarak bahçe

  - Bahçe trendi 5: Sorumlu bir bahçe

  - Bahçe trendi 6: Kendi doğal yüzme cennetiniz

Bahçe trendi 1: Sürdürülebilir bahçe

Sürdürülebilir bahçe konusu uzun zamandır popülerlik kazanıyor, ancak bu 2022'de de artamaya devam edecek. Sürdürülebilir bir bahçe kesinlikle pratik bir bahçe demek değildir. Sürdürülebilir bahçede yeşilliklere yer var ve tüm unsurlar mümkün olduğunca birbiriyle dengede olmalıdır. Birkaç küçük değişiklikle bahçenizi daha sürdürülebilir hale getirebilirsiniz.

 

Daha az beton ve daha fazla yeşil

Değişen iklim koşulları ile beraber daha sık ve şiddetli yağışlara maruz kalıyoruz. Bu nedenle, tamamen seramik ya da beton ile kaplı bahçelerden uzaklaşmalı ve tekrar yeşilliklere yer açmalıyız. Eğer yağan yağmur suyunu drene edemeyip kanalizasyon sistemine verirsek, alt yapı sistemine aşırı yük binmesine sebep olur. Bu da sokakların ve bodrumların su basmasına neden olur. Siz de bahçenizde buna katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için bahçenizdeki taşları söküp yeşilliklere yer açarak bu sorunu çözebilirsiniz. Suyun zemine geçebileceği çim bir alan veya güzel bir kenar seçin. Bu suyun daha iyi akmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sıcak yaz günlerinde bahçenizin de daha az ısınmasını sağlar. Dürüst olalım: Böylesine doğal yeşil bir bahçe, tamamen seramik, beton ya da taşla kaplı bir arka bahçeden çok daha güzel değil mi?

LED dış aydınlatma ile bahçeyi aydınlatın

Bahçede, pratik bir bakış açısıyla hoş bir atmosfer yaratmak için gerekli aydınlatmayı istiyorsunuz. Aynı zamanda bahçenizde bunun sürdürülebilir , güvenilir ve enerji tasarruflu aydınlatma olmasını istiyorsanız, LED dış aydınlatmaya bir göz atın . Bu enerji tasarruflu LED'ler aynı derecede güçlüdür, ancak çok daha düşük miktarda enerji tüketir. Hareketsensörlü dış aydınlatmayı seçtiğinizde , aydınlatma yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda açılır. Elektrik maliyetlerinden tasarruf etmenin başka bir yolu da bu ürünlerdir.

Suyu tasarruflu kullanmak

Sürdürülebilir bahçede suyu boşa harcamak istemezsiniz. Günümüzde şiddetli sağanak yağmurlar ve daha uzun kuraklık dönemleri birbirini takip ediyor. Yağmur suyunu bir yağmur tankında toplamayı başarırsanız, topladığınız suyu kuru bir dönemde bahçenizi sulamak için kullanabilirsiniz. Böyle bir yağmur fıçısı, eski moda bir ahşap fıçı olmak zorunda değildir. Bahçeye güzel , şık tasarımlı bir yağmur fıçısı seçebilirsiniz. Bir damlama hortumu, bahçenizi doğru miktarda sulamak için de ideal bir yöntemdir. Bu, yeraltına kazdığınız veya yerin üstüne serdiğiniz bir bahçe hortumudur. Hortum gözeneklidir üzerinde delikler vardır ve kademeli olarak yeterli miktarda suyu verir. Örneğin, doğru sulama ile çim, çit veya bir dizi bitki yetiştirmek için ideal bir çözüm sağlar.

Bahçe trendi 2: Kolay bahçe

Kolaylık, birçok bahçıvan için en önemli önceliktir. Bahçeye ayıracak çok fazla vaktiniz yoksa ama onu güzel bir yer haline getirmek istiyorsanız, günümüzde fazlasıyla seçenek var. Bahçenizi kolay ve her şeyden önce akıllı bir bahçeye dönüştürmek için seçenekler artıyor. Teknolojiyi bahçenize giderek daha fazla entegre etmek, bahçede rahatlık elde etmenizi sağlar ve bu her şeyden önemlidir.

Çimleri otomatik olarak biçin

Robotik bir çim biçme makinesiyle, çimlerinizin bakımı artık bahçede en çok zaman alan iş olmaktan çıktı. Bu akıllı cihaz bahçenizde her gün çalışır ve bu çimlerinizin biçilmesi hakkında endişelenmelerinizi giderir. Robotik çim biçme makinesi, işaretlenmiş çalışma alanında çimleri günlük olarak biçer ve seçtiğiniz programı tamamlar. Kullanım kolaylığından dolayı robotik çim biçme makinesinin trendde olduğunu görüyoruz. Bu cihazlar sadece büyük bahçelerde kullanmak için değil, küçük bahçeler için de idealdir. Halihazırda küçük bahçeler için kullanılacak olan robotik çim biçme makinalarının cazip fiyatları ve modelleri nedeniyle robotik çim biçme makinesi seçimi hemen hemen her bahçede ciddi bir karar haline geldi.

Akıllı bahçe

Bahçedeki robotik çim biçme makinesi gibi giderek daha fazla parça akıllı ve işlevsel olmaya başladı. WiFi bağlantısı sayesinde, onları her yerde kontrol edebilirsiniz. Dünyanın öbür ucunda hayalinizdeki tatildeyseniz, robotik çim biçme makinenizin işini yapıp yapmadığını ve bahçeyi sulamanın gerekli olup olmadığını bir uygulama üzerinden görebilirsiniz. Bu teknoloji, bahçeye daha fazla kolaylık getirmek arzusuyla yapılmıştır. Aynı zamanda bu programların daha da ileri uygulamalarında Örneğin, hava tahminlerini hesaba katarak , yağmur yağma olasılığı varsa yağmurlu bir günde robotik çim biçme makinenizi ve otomatik sulamanızı çalıştırmayarak su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Yağmurlama sistemi ile sulama

Bahçenize eksiksiz bir sulama sistemi yaparak bahçeyi elle sulama külfetinden kurtulabilirsiniz. Belirlenen zamanlarda sprinkler sistemi devreye girer ve bitkilere su verilir. Üstelik böyle sistemlerin inşası o kadar da karmaşık değildir, bu da herkesin ulaşabileceği anlamına gelmektedir.

 

Bahçe trendi 3: Her bahçede yüzme ve SPA keyfi

Yüzme eğlencesi 2022'de size sandığınızdan çok daha yakın. Bu keyif, sadece küçük bir bütçe ile daha erişilebilir hale gelmekle kalmaz, aynı zamanda küçük bir bahçede yüzebilir ve SPA keyfini yaşayabilirsiniz. Yüzme söz konusu olduğunda küçük bir dalma havuzunun bir bahçe trendi olarak ortaya çıktığını görüyoruz. SPAya gelince ise değişik seçenekli, ilginç ve uygun fiyatlı seçenekler de mevcuttur.

Küçük bir bahçede yüzmek

Dalma havuzu, normal bir yüzme havuzudur, ancak daha küçük boyuttadır. Sıcak günlerde serinlemek ve rahatlamak için ideal bir seçenektir. Daha küçük boyutu nedeniyle, dalma havuzu özellikle küçük bahçelerde ve şehir içi küçük bahçeli evlerde ideal bir seçenektir. Ayrıca, bir dalma havuzunun yapımı daha kolaydır ve maliyetleri daha düşüktür. Bu havuzq bir karşı yüzme akıntı sistemi ekleyerek bunu bir kondisyon havuzuna dönüştürebilirsiniz. Aynı anda hem form tutup, hem de sonsuz yüzme keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Kişiye özel tavsiyeler için lütfen  uzmanlarımızla iletişime geçin.

Kendi spa'nızda rahatlayın

Güzel bir ısıtmalı spa küveti, bahçe için gerçek bir varlıktır. Bu, şişme spa ile birçok kişi için zaten mümkündü, ancak yeni geliştirilen PVC linerdan mamul  4 kişilik yeni spa küvetleri ile bahçedeki gerçek spa deneyimi daha da yakın artık.  Bu ürünlerle, fiyat açısından şişme jakuzilerin fiyatlarından çok yüksek  olmayan tam teşekküllü bir spaya sahip olabilirsiniz. Bahçeniz için gerçekten uygun fiyatlı bir keyif işte.

Bahçe trendi 4: Oturma odasının bir uzantısı olarak bahçe

Artık bahçede giderek daha fazla konfor ve atmosfer arıyoruz. Büyük pencereler ve bahçeye açılan Fransız kapılarla bahçe, oturma odasından giderek daha fazla erişilebilir hale geliyor. Özellikle güzel bir veranda terasına sahip olduğunuzda, bahçeniz oturma odasının daha da fazla bir uzantısı haline geliyor. Sadece bahçeye baktığınızda değil, daha çok bahçenizde oturduğunuzda, ev sıcaklığında bir ortamın tadını en iyi şekilde çıkarabilmek istersiniz. Bu da , bahçenin giderek oturma odası gibi görünmesini sağlar.

Ev sıcaklığında bir atmosfer

Örneğin, bahçede giderek daha fazla dış mekan kilimleri ve halılarını görüyoruz. Bu halılar ve kilimler bahçede sıcak ve sade bir görünüm sağlıyor. Böyle bir bahçe halısı, bir salon takımı ile birlikte çatı veya verandanın altında güzel bir dekorasyon öğesidir. Üstelik ev halısından farkı da yoktur. Bu ürünlerde kullanılan özel malzeme , halıyı kire ve neme karşı korur. Daha dayanıklı olmasını ve kolayca temizlenmesini sağlar. Dışarısı için bir de ayaklı lambader ekleyerek kendinizi bir oturma odasında gibi hissedebilirsiniz. Sonuç olarak, dışarısı ile içerisi arasındaki sınırın giderek bulanıklaştığını görüyoruz.

Daha sık dışarıda yemek yiyin

Sadece yazın ortasında mangal yaptığımız günler artık geride kaldı. Kışın da açık havada bir barbekü partisi düzenleyebilirsiniz. Örneğin, güzel ısıtan ve üzerinde lezzetli yemek pişirebileceğiniz bir ateş kasesi yada bahçe şöminesi seçin , kesinlikle soğuğa maruz kalmazsınız.

 

Bahçe trendi 5: Sorumlu bir bahçe

Bilim adamları şu konuda hemfikir; böcek popülasyonu keskin bir şekilde azalmakta ve bu da doğa için feci sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle, giderek daha fazla bahçe meraklısı, iyi bir ekolojik denge için böceklerin korunmasına da katkıda bulunmak istiyor. Bu sorumlu bir bahçeye çok iyi uyuyor.

Böceklere yardım edelim

Bu sorunu kesinlikle kendi başınıza çözemezsiniz, ancak bir yardım eli olabilir. Bu bir böcek oteli olabilir. Bahçenizde böceklerin yaşayabileceği hoş bir yer olduğundan emin olun. Pestisit kullanmayın, gerekirse biyolojik pestisitleri seçin. Ayrıca bahçenizi ekstra çiçekler ve otlar ile donatın. Ayrıca bahçenizde daha fazla çeşitlilik için gerçekten önemli bir nokta.

Bahçedeki kuşlara yol açın

Bahçenizde kuşlar da varsa, gerçekten kendinizi doğada hissedeceksiniz. Bahçenizdeki ağaç dallarına yeterince kuş yuvası kutularından yerleştirin. Bahçenizin kuşlar için gerçek bir saklanma yeri olduğundan emin olun. Çalılar ve bitkiler, kış koşullarında kuşlar ve onların yemleri için mükemmel bir saklanma yeridir. Ayrıca bahçede kuşlarınız için gölet veya suluk bulundurun. Eğer bunları yaparsanız bahçenizde kesinlikle çok daha fazla kuş göreceksiniz. Ayrıca kuşların göç mevsimi gelene kadar lütfen bahçenizde budama yapmak için bekleyin.

Malçlama, kendi kompostunuzun bakımı

Kendi kompostunuzu yapmak bahçenize yardım etmenin harika bir yoludur. Kompost bakımından zengin bir malzeme tabakası, sürdürülebilir bir üreme alanıdır ve aşırı hava koşullarına karşı bahçenizde daha iyi bir koruma sağlar. Aslında bahçe atıklarınızı bahçede yeniden kullanmanın basit bir yoludur bu. Örneğin, yaprakların malçlanmasını azaltmak için emme ve parçalama işlevli bir yaprak üfleyici kullanın veya bunun için çim biçme makinenizi kullanın. İnce yaprak parçacıkları, çim veya bahçedeki bitkiler için mükemmel bir temel oluşturur. Üstelik bu, bahçenizdeki organik döngüyü canlandırmak için de mükemmel bir yoldur, çünkü böcekler bu yaprakların altına yuva yapmayı severler.

Bahçe trendi 6: Kendi doğal yüzme cennetiniz

Doğal yüzme havuzu ve gölet arasındaki mükemmel kombinasyon özellikle son yıllarda popülerlik kazanmaktadır. Bu bahçe trendi 2022'de de devam edecek. Eğer bahçenizde doğal bir yüzme havuzu seçerseniz, bu aynı zamanda doğal görünümlü bir gölet olarak da bahçe peyzajınızda yer alacaktır. Hiçbir kimyasal içermeyen, bu berrak yüzme havuzunda sanki bir gölde yüzüyormuş gibi keyif alacaksınız.

Berrak banyo suyuna sahip doğal bir element

Günümüzde doğal yüzme havuzlarında çok kaliteli, güzel ve berrak yüzme suyu elde etmenin mümkün olduğu artık daha iyi biliniyor. Doğal yüzme havuzunuzu bahçenizde mükemmel bir şekilde kullanabilir ve tüm yıl boyunca güzel bir göletin tadını çıkarabilirsiniz. Yaz aylarında havalar ısındığında ise, serinletici banyo keyfinin de. Ayrıca kimyasal içermeyen bu su kuşlar, kurbağalar ve böcekler için de son derece çekicidir. Bu sayede yüzebileceğiniz bir gölet ile doğaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

2022'de kesinlikle daha sık karşılaşacağınız bahçe trendleri bunlar. Bahçenizi eğer buna göre hazırlarsanız, bahçe keyfini de doyasıya yaşayabilirsiniz. Pratik, güzel, sürdürülebilir ve konforlu bir bahçeyi, tam olarak istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Umarız bu ipuçları bundan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur. Daha detaylı bilgi almak isterseniz de her zaman bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.