" />
Sıralama seçin
1 2
Toplam 54 ürün görüntüleniyor.
1 2

Havuz Dezenfeksiyon Sistemleri

Yüzme havuzlarının olmazsa olmazlarından biri dezenfeksiyon sistemidir. Dezenfeksiyon sistemi suyun sağlık açısından uygun ve içilebilir nitelikte olmasını ayrıca insanların enfeksiyon riskinden uzak kalabilmeleri için havuz suyuna taşınmış hastalığa sebep olabilecek virüslerin öldürülmesidir. Havuz suyu dezenfeksiyonu için üç temel şart vardır:

1)  Doğrudan havuz içine yapılan dezenfeksiyon sürekli olmalıdır.

2) Filtre cihazının tutamadığı organik kirlilik, okside edici dezenfektanlarca yok edilmelidir.

3) Havuz suyunun dezenfektan etkinliği basit ve güvenilir bir yolla sürekli ölçülüp, kontrol edilebilmelidir.

Havuzlarda dezenfeksiyonu sağlamak için pek çok yol vardır. Bunlar; Klor dispanseri, Klorinatör, ozon jeneratörü, dozaj pompaları, PH-ORP otomatik kontrol paneli, tuz-klor jeneratörü olarak sıralanabilir. Hangi sistem kullanılırsa kullanılsın havuz suyunun PH ayarı için mutlaka asit ya da alkali kimyasalları kullanılır. PH ayarı olmadan havuz suyunu dengede tutmak mümkün değildir. Çöktürme, topaklama, parlatma işlemi için gerekli kimyasallar ya da yosun engelleyici kimyasalları kullanmak zorunludur. Zaman zaman havuzlarda yüksek oranda klor şoklamaları yapmak kaçınılmazdır. Yani dezenfeksiyon için ihtiyaç oranında kimyasal kullanmak zorunludur. Az kullanılan kimyasal yeterli etkiyi vermez, fazla kullanılan kimyasal ise ciddi sağlık sorunları yaratır.

Havuz Kimyasallarını Havuz Suyuna Eklemek

Yüzme havuzu, süs havuzu veya herhangi bir endüstriyel bir işlem ile ilgili iseniz su her zaman asıl konudur. Su veya havuzu dezenfeksiyon sistemleri için su mükemmel durumda olması için kullanılan sistemlerin tamamını içerir. Havuz dezenfeksiyon sistemlerinden ilk bahsedilecek bileşen havuz dozaj pompalarıdır. Neden? Çünkü suyu dünyadaki tüm yaşam için mükemmel yapan şey, aynı zamanda onu endüstri için mükemmel yapan şeydir çözünürlük oranlarıdır. Suda çözünürlüğün sunduğu muazzam kimyasal karmaşıklık, onu kullanan endüstriyel süreçlerin sonu olmadığı anlamına gelir.
Bu nedenle kimyasal dozaj, ister bir havuz suyunun yüzülebilir olması ister su içeren bir endüstriyel bir işlemde istenen etkileri üretmek için kimyasalların suda çözülmesinin mükemmel olması anlamına gelir. Bunun için bir dozaj pompasına ihtiyacınız vardır.

Havuz Dozaj Pompaları ve Kimyasal Dozajlama

Dozaj pompası, çalışması, sıvıyı bir mekanik aktüatör ile sıvı haznesinden dışarı çıkmaya zorlayarak karakterize edilen bir tür pozitif deplasmanlı pompadır. Bu nedenle bir dozaj pompası, belirli bir miktarda sıvıyı bir işleme doğru bir şekilde beslemek için hassas bir araçtır. Bunlar, pompanın endüstriyel proseste değişen kimyasal koşullara yanıt olarak hızını ve/veya strok uzunluğunu ayarladığı şekilde, genellikle sensörlerle birlikte, tekrarlanan çalışma doğruluğu içindir.
İdeal olarak, bir havuz dozaj pompası çok çeşitli yüksek düzeyde aşındırıcı, uçucu veya toksik kimyasalları işleyebilir. Ancak uygulamaya bağlı olarak, verimliliği en üst düzeye çıkarmak için malzemelerden ve pompa tasarımından tasarruf etme alanı vardır.

Selenoid Havuz Dozaj Pompaları

Bir solenoid pompa, bir pompa kafasının akış odası içindeki mekanik bir diyaframı harekete geçirmek için güçlü bir elektromıknatıs kullanır.
Selenoid pompalar, güç ve malzeme maliyetini en aza indirdikleri için daha küçük dozlama işlemleri (80 L/saatten daha az) için idealdir. Ayrıca, kontrol işlevselliğinde doğal olarak elektronik kullandıkları için sensör kontrolü için çok uygundurlar.

Motorlu Havuz Dozaj Pompaları

Bir havuz dozaj motor pompası bir elektrik motoru kullanır. Bir krank mekanizması, motorun dönme hareketini doğrusal harekete dönüştürür. Genellikle saatte binlerce litre pompalayabilen ağır motorlu pompalar, solenoid pompalardan çok daha güçlüdürler.

Dozlama Süreci

Aşağıda, genel olarak tipik bir kimyasal dozlama işleminin şematik bir diyagramı bulunmaktadır:

havuz-dezenfeksiyon-sistemi.jpg (70 KB)
Kontrolör, su kimyasına göre pompaya bir sinyal gönderir. Pompa daha sonra istenen miktarda kimyasalı borulara dozlar. Dolayısıyla bu sistem, belirli bir ihtiyacı karşılamak için suyun sürekli değişen koşullarda arıtılmasına izin verir.

Otomatik havuz dezenfeksiyon sistemlerinin, havuz dozaj pompalarının yanında havuzun için manuel desenfeksiyon aletleri de kullanabilirsiniz.
Bunlardan en yaygın olanları havuz klor dispanserleri, havuz klor dağıtıcılarıdır. Bu manuel cihazların bazı özellikleri şu şekildedir.

Havuz Klor Dispanserleri, Havuz Klor Dağıtıcıları

Klor dispanserleri yüzme havuzları, kaplıca banyoları, jakuziler, çeşmeler ve diğer yerler için uygundur. Mükemmel yüzme havuzu dezenfeksiyon aracı olarak ta görülmektedir. Dezenfeksiyon racı, kullanımı basit, yüzme havuzu suyunu basit olarak daha temiz hale getirebilir. Bu yüzme havuzu klor ve kimyasal dispenseri havuz üzerinde yüzebilir, egzoz cihazına ihtiyaç duymaz, kimyasal tabletleri kolayca dağıtır. Kilitli kapak tasarımı, kimyasal tabletleri dağıtıcıda güvenle saklayabilir. Yüzey, temizleme seviyesini kontrol edebilen ve yüzme havuzu suyunun kendine özgü kokusunu giderebilen hassas sensörlerle donatılmış olanları da vardır.

Havuz Ozon Jeneratörleri

Yüzme havuzları ve süs havuzu dezenfeksiyonlarında artık sıklıkla klora dayalı dezenfeksiyon sistemleri ile beraber ozon jeneratörleri de kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple ozon jeneratörlerini de yakından tanımak ilerleyen günlerde daha sağlıklı bir havuz dezenfeksiyonu için işinize yarayabilir.

Ozonatör olarak da adlandırılan havuz ozon jeneratörü, filtrelemek ve temizlemek için havuz suyuna ozonu yayan bir cihazdır. Genellikle daha geleneksel kimyasal işlemlerle birlikte kullanılırlar. Yüksek düzeyde sert klor ve diğer kimyasalların kullanımına kıyasla bir ozonatör veya ozon jenaratörü kullanmanın birçok faydası vardır.

Ozon jeneratörleri, havayı yüksek voltajlı elektrikten geçirerek çalışır. Bu işlem, O2 moleküllerini ayrı O1 moleküllerine ayırır. Bu yeni moleküller, ozon oluşturmak için diğerleriyle birleşir.
Araştırmalar, havuz ozon jeneratörlerinin yüzme havuzlarını etkili ve verimli bir şekilde temizlediğini göstermiştir. Suyu alg, küf, bakteri, virüs ve mantarlardan rahatlıkla arındırdığını göstermiştir. Ayrıca sudaki vücut yağlarını ve diğer insan kirleticilerini nötralize etme ve uzaklaştırmada da etkilidirler. Bu, diğer, daha sert, arındırıcı yöntemlere olan ihtiyacı azaltmaya yardımcı olur.
Bir havuz ozon jeneratörünün kullanılması genellikle kimyasal maddelere olan ihtiyacı önemli ölçüde azaltır. Sert kimyasalların kullanımını neredeyse tamamen ortadan kaldırabilecek daha etkili modeller geliştirilmektedir.

Ozon, klora kıyasla gözleri, burnu ve ağzı tahriş etmez. Ozon ayrıca suyun Ph dengesine dokunulmadan bırakır ve havuz kaplaması için klor kullanımına göre çok daha az aşındırıcıdır.
Havuz ozon jeneratörü kullanmak, havuzu temiz tutmanın genel bakım maliyetlerinin azaltılmasına da yardımcı olur. Ozon jeneratörünün yalnızca bir kez satın alınması gerekir ve havuz kimyasallarının kullanımını azaltır. Bu nedenle her sezon daha az havuz kimyasalı satın alınmasını sağlar. Ek olarak, ozon havuz kaplamalarına havuz kimyasalları kadar sert olmadığı için daha az havuz onarımı sağlar.
Ozon jeneratörlerini Pekcan Havuz mağazalarından ve sitemizden temin edebilirsiniz. Satın alınan modele ve modele göre fiyat değişiklik gösterebilir. Fakat çoğu durumda, ozon jeneratörüne harcanan fiyat, yıllık havuz bakım maliyeti düşürülerek geri alınır.

Havuz sahipleri, havuz ozon jeneratörünün mikroskobik organizmalar için kullanıldığını ve uygun havuz bakımının yerini almadığını unutmamalıdır. Yapraklar ve diğer büyük döküntüler bir havuz ağı veya vakum ünitesi ile temizlenmelidir. Kaliteli bir havuz filtresi kullanılarak ta daha küçük kir parçaları filtrelenmesi sağlıklı bir havuz dezenfeksiyonu için gereklidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.