" />
Bir Bebek Ne Zaman Havuza Girebilir?

Bir Bebek Ne Zaman Havuza Girebilir?

Bebekler vücut sıcaklıklarını düzenlemekte zorlandıkları için, bebeğinizin havuza girmesine izin vermeden önce su sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Bebeklerin çoğu sıcaklık değişimlerine karşı çok hassastır. Cilt yüzey alanının vücut ağırlığına oranı bir yetişkinden daha fazladı. Bu nedenle bebekler suya ve hatta oda sıcaklığına sizden daha duyarlıdır. Su size soğuk geliyorsa, bebeğiniz için kesinlikle çok soğuktur.

Havuz Kimyasalları

Havuzda bakteri ve diğer mikroorganizmaları barındırmamak için birçok kimyasal kullanılır. Bebeklik döneminde yüzme havuzlarında kullanılan klora aşırı maruz kalmak, bronşiyolit görülme oranlarının artmasına neden olabilir. Bebeklik döneminde günlük bakım olmadan havuzda 20 saatten fazla zaman geçiren bebeklerin, çocukluk dönemlerinde solunum rahatsızlıkları astım ve solunum alerjisine yakalanma oranları artar. Bu yüzden bebeğinizin havuz suyu yutarsa dikkatli olmalısınız. Tuzlu su havuzları, geleneksel havuzlara göre daha düşük klor oranlarına sahiptir. Ve kimyasal madde içermezler. Tuzlu su havuzlarındaki su, bebeğinizin hassas cildi için daha naziktir. Yine de diğer risk faktörleri ve güvenlik kuralları hala geçerlidir.

Enfeksiyonlar ve Dışkı

En temiz havuzlar bile her türlü görünmez kirletici maddeyi tutabilir. Birçok bakteri bir havuzu kirletebilir ve bir bebekte ishale neden olabilir. Havuzda bulunan dışkı, göz enfeksiyonlarına, kulak ve cilt enfeksiyonlarına, solunum ve mide-bağırsak sorunlarına neden olabilir. 2 aydan küçük olan bebeklerin bağışıklık sistemleri son derece savunmasızdır. İlk 6 hafta boyunca bebeği kalabalıklardan uzak tutmanızın söylenmesinin ana nedenlerinden biri de budur. Yüzme bezleri dışkıyı tutuyor gibi görünse de, aslında bu dışkı durumunu önleyecek kadar etkili değildir.

Bebekler için Su Güvenliği

Bebeğinizi havuz içinde veya yakınında asla yalnız bırakmayın ya da başka bir küçük çocuğun bakımında kesinlikle bırakmayın. Boğulma ve benzer yaralanmalar, 1 ile 4 yaşındaki çocuklar arasında, en yüksek risk 12 ile 36 aylık çocuklar arasındadır. Bir çocuğun boğulması saniyeler kadar kısa bir süre alır. Bu yüzden bebeğiniz havuzun yakınındayken size her zaman bir kol mesafesinde olmalıdır. Böylece ona tehlike anında hızlıca ulaşabilirsiniz. Bu yorucu olabilir ama hiçbir şey bebeğinizin hayatından daha önemli değildir. Yakın ve sürekli denetime ek olarak, havuzun dört tarafında da 1.5 metre yüksekliğinde havuz çitlerinin ve çocukların açamayacağı, kilitli kapılar kullanılması gerekir. Ek güvenlik için, kurtarma ekipmanını (bir cankurtaran kancası veya can simidi) havuzun yanında bulundurun. Çocuğunuz gelişimsel olarak hazır olunca yüzme derslerine kaydedin. 1 yaşından büyük pek çok çocuk yüzme derslerine katılabilir.



Bebekler ve Güneş

6 aylıktan küçük bebekler doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Bebeğinizle dışarıdaysanız, mümkün olduğunca gölgede kalmak ve günün en sıcak saatlerinde (10: 00-16:00 arası) güneşte kalmayı sınırlamak en iyisidir. Bulutlu havalarda bile, güneş, yanıklara neden olacak kadar güçlü olabilir. Şemsiyeler, bebek arabası örtüleri, boyun kanatlı şapkalar ile bebeğinizin kollarını ve bacaklarını kapatan giysiler güneş yanığını önlemeye yardımcı olacaktır.


Güneş kremini bebeğinizin yüzüne, kulaklarına, boynuna, ayak ve ellerinin arkası gibi gözden kaçabilecek alanlara da sürdüğünüzden emin olun. Alerjik reaksiyona neden olmadığından emin olmak için güneş koruyucuyu önce bebeğinizin sırtının küçük bir bölgesinde test edin. Bebeğiniz güneş yanığı alırsa, etkilenen cilde soğuk bir kompres uygulayın. Güneş yanığı kabarcıkları ağrılı görünüyorsa veya bebeğinizin ateşi varsa, çocuk doktorunuza veya aile doktorunuza başvurun.

Diğer Güvenlik Önlemleri

• Bebeğiniz ishal ise asla yüzmesine izin vermeyin. Tuvalet eğitimi olmayan bebekler için her zaman uygun yüzme bezleri kullanın.
• Drenaj kapakları kırık veya eksikse bebeği havuza götürmeyin. Her kullanımdan önce havuzda bir güvenlik kontrolü yapın.
• Çocuğunuzun gelişimsel olarak hazır olduğu an yüzme derslerine kaydedin.
• Olası cilt tahrişlerini ve enfeksiyonları önlemek için yüzmeden sonra bebeğinizi temiz suyla durulayın.
• Bebeğinizin her yaşta suya girmesi güvenli olsa da, 6 aylık oluncaya kadar beklemek daha güvenlidir. Bu zamana kadar su eğlenceleri için ılık banyoların keyfini çıkarabilirsiniz.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.