" />
Bir Saunanın Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Bir Saunanın Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Saunalar, insan bedenini ve ruhunu dinlendirmeye yardımcı olan ve yüzlerce yıldan bu yana kullanımı olan özel bir aktivitedir. Saunaların beden sağlığı açısından olan faydaları, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, sauna kullanmak vücut direncinin artmasını sağlayan önemli bir uygulamadır.

Sauna kullanmak, ciltte tıkanık halde bulunan gözeneklerin açılmasını sağlayarak, cildin güzelleşmesine ve bakımlı bir hale gelmesine destek olur. Saunada maruz kalınan yüksek ısı terlemeyi ve yağ yakımını artıran bir unsurdur. Yüksek ısı kalori yakılmasını sağlayarak kilo verdirmeye yardımcı olur. Vücuttaki toksinlerin temizlenmesini sağlayan sauna, bedenin rahatlamasını sağlar. Ayrıca uyku düzensizliğinin giderilmesine yardımcı olur. Saunada geçirilen zaman sonrasında, beden rahat bir şekilde uykuya geçiş yapar. Kalp sağlığı için de oldukça faydalı bir kullanım olan sauna, ayrıca kasların güçlendirilmesine yardımcı olur.    

İnsanlar için oldukça faydalı bir etkisi bulunan saunalarda, dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Bunlar içinde dikkat çeken en önemli husus temizlik konusudur. Saunanın temiz olması, çok ciddi bir konudur. Çünkü gerekli temizliğe sahip olmayan bir saunada, hastalık bulaşma riski oldukça yüksektir. Şifa bulmaya ya da bedeni rahatlatmaya yönelik yapılan bir aktivitenin, temizlik gibi önemli bir konu sebebiyle tersine bir durum yaratması çok can sıkıcı olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınmaması için yapılması gereken en önemli şey, bir saunanın temizliği konusunda kesin bilgiye sahip olmak ve sauna temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini öğrenmektir.

Saunanın Uygun Şekilde Bakımı Ve Temizliği:

Yorgun bir günün ardından saunada rahatlamak mı istiyorsunuz? Bunun için saunaya gitmeden önce mutlaka duş alın ve ahşabın terden korunması için bankın üzerine büyük bir havlu koyun. Her kullanımdan sonra nemi almak için sauna ve sauna odanızı iyice havalandırmayı da unutmayın.

Saunayı çalıştırmayın ve tamamen soğuyana kadar da saunayı temizlemeyin!

Saunada sıradan temizlik ürünleri kullanılarak temizlik yapılamaz. Bu yüzden saunalar için özel olarak geliştirilen temizleyiciler kullanmaya dikkat etmek gerekir. Saunadaki toz ve kiri nemli bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Kullanacağınız bezi özel sauna temizleyicisi ile hafifçe nemlendirmenizde fayda vardır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

Kuru ahşaba zarar vermemek için, lütfen ıslak bez kullanmayın!

Sauna ahşabı yüksek basınçlı temizleyici ya da su hortumu ile temizlenmemelidir. Çünkü sauna ahşabı çok kuru ve neme karşı hassastır.

Sauna ahşabı durumu göz önünde bulundurulduğunda, kullanılacak olan dezenfektanlara karşı dikkatli olmak gerekir. Temizlikte gerekli olan dozajların kullanımıyla, sauna etkili bir şekilde dezenfekte edilebilir. Bu adımları takip ederseniz sauna kabininiz ilk günkü güzelliğini koruyacaktır.

Sauna Ahşabını Ter Ve Su Lekelerinden Nasıl Koruyabilirim?

Sauna ahşabını ter ya da su lekelerinden korumak için, sauna ahşabının temizliği ve bakımı için test edilmiş ve onaylanmış, yüksek kaliteye sahip sauna temizlik ürünleri kullanılması gerekir.

Sauna Temizliğinde Lütfen Normal Ev Temizleyicileri Kullanmayın!

Temiz sauna ahşabı: Eğer sauna ahşabınızda zaten lekeler varsa, bunları önce sauna temizleyicisi ile çıkarmalı ve ahşabı tamamen temizlemelisiniz.Sauna temizliğinde kullanılan özel temizleyiciler % 100 biyolojik bir ajandır, kokusuzdur ve kirletici ya da çözücü içermez.

Dozaj: Sauna temizleyicilerini kullanırken, yüzeye ve emiciliğe bağlı olacak şekilde bir doz belirleyin.Yüksek sauna sıcaklıkları hem sağlığınıza hem de sauna ahşabınıza zarar verebileceğinden, normal ev temizleyicilerini kullanmamanızı şiddetle öneriyoruz.

Yeni bir saunanız varsa, biyo-bazlı sauna bakım ürünlerini kullanmak faydalı olacaktır. Bu bakım ürünleri saunada lotus etkisi yaratır. Böylece sauna ahşabınız lekelerden etkin bir şekilde korunur: Su damlaları ahşaba girmeden kolayca soyulur.Ahşabın en iyi şekilde korunması için, emprenye iki yılda bir mutlaka yenilenmelidir.Sauna bakım ürünlerinin, organik ve çevre dostu olmasına, ayrıca tamamen zararsız doğal bir ürün olmasına dikkat edilmelidir. Saunalar için özel olarak üretilmiş olan temizlik ürünleri kimyasal koku bulundurmaz. Bu temizleyiciler kullanıldığında sauna ahşabı yeni görünecektir.

Dikkat! Ticari sektörde odun 12 ayda bir emprenye edilmelidir.

Sauna Bakımı İçin İpuçları

Sauna fırınındaki kireç ya da su lekeleri en uygun şekilde sert bir fırça ve sitrik asit ya da sirkeden yapılmış bir sodalı su ile temizlenmelidir.

Kapı çıtçıtı düzenli olarak yağlanmalı ve gerekirse yeniden devreye sokulmalıdır.

Tüm donanımlar, özellikle de kapı menteşelerinin donanımları düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekirse sıkılmalıdır.

Duvar neminin saunaya ya da teknolojiye zarar vermemesi için kabinin iyi havalandırılması önemlidir.Sauna kabininin yeterli havalandırılmasını sağlamak için tüm saunalar belirli bir duvar aralığı ile planlanmalıdır.

Saunadaki Çok Ağır Kirleri Nasıl Temizlerim?

İşlem görmemiş masif ahşap olması durumunda, çok güçlü kir ya da renk bozulması gerekirse ince taneli zımpara kağıdı ile zımparalanabilir.Ancak bunun termal ahşapla mümkün olmadığını lütfen unutmayın.Saunanın iç kaplaması ve iç donanım (şezlong vb.) boyanamaz.Duvar kaplaması zaman zaman buğulu bir bezle silinebilir.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.