" />
Göletiniz, Süs Havuzunuz ve Havuzunuz İçin Hangi Havuz Filtresi Doğru ?

Göletiniz, Süs Havuzunuz ve Havuzunuz İçin Hangi Havuz Filtresi Doğru ?

Göletiniz ve Süs Havuzunuz İçin Hangi Filtre Doğru?

 

Farklı kapasitelerde süs havuzları olduğu için, birçok farklı süs havuzu ve gölet filtresi seçeneğiniz de vardır. Doğru seçimi yapmak zor olabilir. Bu sebeple tüm seçenekleri sizin için listeledik. Bu şekilde, göletiniz için tam olarak hangi kapasitede filtreye ihtiyacınız olduğunu bilirsiniz.

 

Bu tavsiyede,

  - Bir havuzda gerçekten bir havuz filtresine ihtiyacım var mı?

  - Havuz filtresi ne işe yarar?

  - Havuzunuz için bir havuz filtresini nasıl seçersiniz?

  - Filtre kapasitesini nasıl belirleyebiliriz?

 

Bir havuzda gerçekten bir havuz filtresine ihtiyacım var mı?

Bunun cevabı hayır. Birkaç balık ve bitki büyümesi olan bir gölet dengede kalabilir. Bu, havuzu iyi durumda tutar. Ancak pratikte bu, havuz filtresi olmayan hobi havuzu için mümkün değildir . Nispeten küçük bir havuz güneş nedeniyle daha hızlı ısınır ve ortalama havuz, havuzdaki daha yüksek balık yoğunluğu ve organik atık nedeniyle çok daha fazla kirliliğe sahiptir. Bu nedenle bir havuz filtresi vazgeçilmezdir.

 

Havuz filtresi ne işe yarar?

Bir havuz filtresi, temiz ve berrak bir havuz sağlar. Sudaki kir parçacıkları ve zararlı maddeler filtrelenir. Mekanik, biyolojik ve UV filtrelemenin bir kombinasyonunu seçerseniz havuz suyunuz için en etkili filtrelemeyi elde edersiniz. Kir parçacıklarıyla başa çıkmak için mekanik, zararlı maddeleri filtrelemek için biyolojik ve yosun ve mikropların dezenfeksiyonu için UV filtreleme. Bu, balığınızın özgürce yüzebileceği sağlıklı bir havuz ortamı sağlar.

 

Havuzunuz için bir havuz filtresini nasıl seçersiniz?

En iyi havuz filtresini bulmak için öncelikle göletinizi tanımak önemlidir. Her havuz benzersizdir, ancak endişelenmeyin: Her tür havuz için uygun bir havuz filtresi türü vardır.

 

Havuz hacminiz/kapasiteniz nedir?

Havuzunuzun boyutu, havuz filtresi seçimini belirlemede önemli bir rol oynar. Bu sebeple aşağıdaki hesaplamayı kullanarak göletinizin kapasitesini hesaplayabilirsiniz.

*cm cinsinden yükseklik x cm cinsinden genişlik x cm cinsinden derinlik / 1000 = litre cinsinden havuz hacmi*

Havuzda çok fazla yükseklik farkınız varsa, içeriğini belirlemek daha zordur. Bir tahmin yaparken fazla kapasiteyi tercih etmenin her zaman faydalı olduğunu unutmayın.

İpucu! Havuzunuzu ilk kez mi dolduracaksınız? Ardından, başlamadan önce ve havuz doldurulduktan sonra su sayacınızdaki su seviyesini kontrol edin. O zaman havuzunuzun içeriğini tam olarak bilirsiniz.

 

Göletinizde balık tutmak ister misiniz?

Balıklar güzeldir. Sudaki hareketlerini izlemek, onlara yem vermek oldukça keyiflidir. Fakat ne yazık ki, onlar da göletinizin kirleticileridir. Havuzunuzda kalan dışkı ve yenmemiş yiyecekleri düşünün. Kesinlikle koi seçtiğinizde daha yoğun bir filtrelemeye ihtiyacınız var. Havuzunuzda daha yüksek balık yoğunluğu, daha güçlü bir havuz filtresi gerektirir. Filtre seçimi yaparken balıkların filtre kapasitesini yarı yarıya düşürdüğü unutulmamalıdır.

 

Havuz filtresini nasıl kuracaksınız?

Havuz filtrenizi havuzun yanına nereye ve ne şekilde kurmak istiyorsunuz? Örneğin, havuz kotu hizasında kenara mı monte etmek istersiniz. Ya da  havuzun içerisinde mi kullanmak istersiniz. Elbetteki aynı filtre hem içeride hem de dışarıda kullanmaya uygun olmayacaktır. Buna filtrenizi seçerken karar verip ona göre alım yapmanız gerekmektedir.

 

Bütçeniz nedir?

Son (önemli) soru: 'Bütçeniz nedir?' Havuzunuzu filtrelemek için ne kadar harcamak istiyorsunuz? Her bütçe için uygun bir süs havuzu ve gölet filtresi vardır. Fakat buradaki önemli parametre filtre kapasitesini de göz ardı etmemektir.

 

Hangi havuz filtreleri var?

Eksiksiz filtreleme: kısaca en popüler havuz filtreleri

  • Hepsi bir arada filtre: Dahili pompalı havuz filtresi ve bir fıskiye yoluyla dışarı akış. Havuza yerleştirilir ve küçük havuzlar için idealdir.

 

  • Basınç filtresi: İhtiyacınız olan tüm filtrelemeye sahiptir ve havuzunuzun yanına kazarak montaj yapabilirsiniz.

 

  • Akış filtresi: Eksiksiz filtreleme ile basit ama etkili havuz filtresi. Bu filtreyi göletinizin kenarına koyarsınız.

 

  • Çok odacıklı filtre: Çok odalı bir akış filtresi. Yoğun balık ve bitkilerin yetiştiği bir gölet için oldukça kullanışlıdırlar.

 

  • Filtre seti: Yukarıda belirtilen havuz filtrelerinden biridir, ancak havuz pompası ve bağlantı malzemesi ile kullanışlı bir sette temin edebilirsiniz.

 

Basınç filtresi

Bir basınç filtresi, göletiniz için ihtiyacınız olan tüm filtrelemeyi içerir. Basınç filtresinin kapağını sıkıca kapatarak filtrenin basınç oluşturmasını sağlarsınız. Basınç altında su, köpük matlardan, biyolojik filtre malzemesinden ve bir UV lambasından geçer. Bu şekilde su mümkün olan her şekilde filtrelenir. Filtrenin oluşturduğu basınç nedeniyle suyu örneğin bir dere veya şelaleye de yönlendirebilirsiniz. Geri yıkama fonksiyonlu ve temizleme mekanizmalı bir basınçlı filtre mi tercih ediyorsunuz? O zaman bakım çocuk oyuncağıdır. Basınç filtresi takmak için neredeyse hiç hazırlık yapmanız gerekmez. Hortumların göletin kenarından akmasına izin verirsiniz ve cihaz gölet kenarına gömülebilir.

  - Bir parçayı kazarken gözden uzak bir yere yerleştirmek daha iyidir

  - Geri yıkama ve temizleme mekanizması ile bakımı kolaydır

  - Ayrıca suyu bir dere veya şelaleye kolayca taşıyabilirsiniz

  - Daha az biyolojik filtre kapasitesi.

 

Akış filtresi

Bir akışlı filtrede, havuz suyunu bir havuz pompasıyla filtrenin üstüne getirirsiniz. Su daha sonra filtre malzemesinden geçer ve bir çıkış yoluyla doğrudan havuza akar. Filtreleme için, içinden geçen filtre, köpük paspaslar, biyolojik filtre malzemesi ve bir UV lambası gibi birkaç filtre malzemesi içerebilir. Bir akış filtresinin dezavantajı, onu her zaman havuzda bir çıkış ile su seviyesinin üzerine yerleştirmenizdir. Bu, havuz filtresini gözden uzak tutmayı zorlaştırır. Öte yandan, uygun bir fiyat ve yüksek bir filtre kapasitesi var.

  - Cüzdanınız için en iyi seçim

  - Büyük biyolojik filtre kapasitesi

  - Bakım için kolayca erişebilirsiniz

  - Göletinizin kenarında konumlandırıldığından, görsel açıdan gizlenmesi ihtiyacı olacaktır.

 

 

Çok odacıklı filtre

Çok odalı bir filtre, birçok yönden bir akış filtresine benzer, ancak birden çok bölmeye sahiptir. Bu bölmelerin her birinde farklı bir filtre malzemesi kullanabilirsiniz. Bu sayede havuzun filtrelemesini tamamen kendi zevkinize göre ayarlar ve akışlı bir filtreden daha kapsamlı filtreleme yaparsınız. Bunun koi havuzları için popüler bir havuz filtresi olması sebepsiz değildir. Her bölmenin ayrı bir bölmeden oluştuğu modül filtrelerini tercih ederseniz , filtre hattını beğeninize göre gerçekten ince ayar yapabilirsiniz.

  - Büyük filtre kapasitesi, büyük havuz ve koi havuzu için iyi bir seçim

  - Hangi filtre malzemesini istediğinize kendiniz karar verin

  - Yer üstü veya su seviyesinin altına yerleştirme alternatifi

  - Daha fazla bakıma ihtiyacı var

  - Daha fazla yer kaplar

 

Filtre seti

Basınç filtresi ve akış filtresi de eksiksiz bir filtre setidir. Bu, setin havuz filtresine ek olarak bir havuz pompası ve tüm bağlantı malzemelerini içerdiği anlamına gelir. Çok kolay! Havuzunuzun boyutunu ve ihtiyacınız olan havuz filtresinin türünü siz belirlersiniz. Ardından uygun filtre setini seçin. Bunun en büyük avantajı, tüm parçaların birbiriyle mükemmel şekilde uyumlu olmasıdır.

  - İhtiyacınız olan her şey tek bir sette

  - Mükemmel uyumlu parçalar

  - Uygun fiyatlı

  - Göletiniz veya kurulumunuz biraz farklıysa ve örneğin daha güçlü bir pompa gerekiyorsa değişiklik yapamazsınız.

 

 

Belirli bir filtreleme için havuz filtreleri: özellikle daha büyük (koi) havuz için

 

Tambur filtresi

Çok ince süzgeçli tamburlu filtre, mükemmel mekanik filtreleme sağlar. Bu havuz filtresini her zaman biyolojik bir filtre ile birlikte kullanırsınız. Tambur filtresi, tamburu temizleyen ve kiri temizleyen otomatik bir yıkama işlevine sahiptir.

  - En küçük kir parçacıklarıyla bile mücadele eder

  - Filtre kendini temizler, bu nedenle daha az bakım yapmanız gerekir

  - Yer ve yerçekimi üzerine yerleştirilebilir

  - Kurulum daha fazla teknik bilgi gerektirir

 

Elek bükme filtresi

Bir elek bükme filtresi, tambur filtresine iyi bir alternatiftir. Bu aynı zamanda mekanik filtrelemeyi sağlayan bir ön filtredir. Elek, içinden suyun yönlendirildiği kavisli bir şekle sahiptir. Kir, elekte geride kalır ve içinden su düştüğü için oksijeni daha iyi emer. Filtreleme, tambur filtreye göre daha az hassastır ve manuel olarak temizleyebilirsiniz.

  - Kompakt boyut, kurulumu kolay

  - Havuz suyuna daha fazla oksijen getirir

  - Bakımın gerçekleştirilmesi kolaydır

  - Tambur filtresinden daha az ince kir partikülünü filtreler

  - Otomatik temizleme yok, manuel temizleme işlemi yapılır.

 

Hepsi bir arada filtre

Hepsi bir arada filtre, piyasadaki en kolay havuz filtresidir. Küçük göletler için idealdir. Havuz tabanına yerleştireceğiniz bir model veya su yüzeyinde yüzen bir filtre arasından seçim yapabilirsiniz. Her ikisinde de göletinize hoş bir etki katacağınız ve iyi su kalitesine katkıda bulunduğunuz bir çeşme vardır. Göletinizi inşa ederken neredeyse hiç hazırlık yapmanız gerekmez ve bu havuz filtresini hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Belirli bir periyotta düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Temizlik işlemini, göletten çıkarılan filtrenin iç kısımlarını çıkararak kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Göletiniz, Süs Havuzunuz ve Havuzunuz İçin Hangi Havuz Filtresi Doğru

  - Kurulum çok basit, tak ve çalıştır

  - Küçük gölet için ihtiyacınız olan tüm filtreleme

  - Ekstra bir havuz pompası olmadan çalışır

  - Fıskiye çıkışı

  - Orta ila büyük bir havuz için filtre kapasitesi yeterli değildir.

 

Kum filtresi

Havuz suyunun biyolojik olarak filtrelenmesi için bir kum filtresi tercih edebilirsiniz. Basınçlı filtre, büyük bir bağlantı yüzeyine sahip kumlar, granüller içerir. Suya yapışan iyi bakteriler, suyu aşağıdan yukarıya kum filtreden geçirilirken arındırır. Bir kum filtresinin temizlenmesi ve durulanması kolaydır, bu nedenle bakım yapmak zorunda kalmazsınız.

  - Çok büyük biyolojik filtre kapasitesi

  - Ellerinizi kirletmeden temizlemesi kolay

  - Daha güçlü bir pompaya ihtiyacınız var.

 

Damlama filtresi

Damlama filtresi biyolojik bir filtredir ve koi havuzu için popüler bir seçimdir. Su, yukarıdan aşağıya birkaç katmandan geçirilir. Düşen su otomatik olarak daha fazla oksijen ekler. Bu, damlama filtresindeki bakterilerin işlerini en iyi şekilde yapmalarını sağlar. Öte yandan, düşen su ses çıkarır ve su kışın daha fazla ısı kaybeder.

  - Biyolojik filtreleme çok etkilidir

  - Ayrıca suya hemen oksijen katar

  - Üzerinde fazla bakım yapmanıza gerek kalmaz

  - Biraz daha fazla ses yapar

  - Su kışın daha hızlı soğur.

 

Bitki filtresi

Bir bitki filtresi aslında kendi başına bir havuz filtresi değildir. Ancak mevcut filtre hattınıza çok güzel bir ektir. Havuzun kenarında bitkilerle dolu güzel bir kabınız ve havuzda güzel bir akıntınız var. Bitkiler, her türlü faydalı bakteriyi de içeren substrat üzerinde kök salmaktadır. Bunlar ek bir nitrat dönüşümü sağlar.

  - Göletinizde daha fazla yeşil

  - Filtre hattınızın yanında güzel bir görünüm

  - Bir şelaleden çıkış

  - Tam filtreleme için filtre kapasitesi yeterli değildir.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.