" />
Kalıcı Makyajla Havuza Girilir mi?

Kalıcı Makyajla Havuza Girilir mi?

Neredeyse tüm kadınlar denizin, güneşin ve havuzun tadını çıkartırken güzelliğinden ve bakımından bir şey kaybetmek istemez. Bunu sağlayabilmenin en basit yolu kalıcı makyaj yaptırmaktan geçiyor.  Mikropigmentasyon olarak isimlendirilen kalıcı makyaj, uzun süre silinmeden kalan eyeliner, lipliner ya da kaş çizimi için yapılan kozmetik işlemlerin tamamına verlen isimdir. Özellikle yaz aylarında kalıcı makyaj kadınlara büyük bir kolaylık sağlar. Bu yüzden pek çok kadın tatil öncesinde kalıcı makyaj yaptırmaya başlamıştır.
Kalıcı makyaj aynı estetik operasyonları içerebilir. Bir operasyon sonucu görünümü etkilenen bir cilt bölgesinde, tıbbi olarak da ("tıbbi mikropigmentasyon" olarak isimlendirilir) yapılabilir. Örneğin, mastektomi geçirmiş kadınlar için doğal görünümlü bir meme ucu görüntüsü yaratılabilir. Saç dökülmesi olan kişiler için saç varmış görüntüsü verilebilir.


Kalıcı makyaj yaptırmadan önce düşünmeniz gerekenler:


•    Kalıcı makyaj uygulamasına geçmeden önce kesinlikle emin olunmalıdır.
•    Her yıl biraz solabilir.
•    İstenilen etkiyi elde edeceğinizin garantisi olmayabilir.
•    Hata olduğunda düzeltmek zordur. Herhangi bir hatayı düzeltmek için lazer veya kimyasal dövme sildirme yaptırmak gerekebilir.
•    Makyaj stilleri zamanla değişir. Örneğin, kalın, iyi tanımlanmış kaşlar 5 yıl sonra moda olmayabilir.


Kalıcı makyaj yaptırmaya karar verildiğinde, elde edilmek istenen görünümü tartışmak ve renk, konum ve şekil üzerinde anlaşılabilmesi için önceden kapsamlı bir görüşme yapılmalıdır. Prosedür sırasında bir şeyler ters giderse hangi sürecin izleneceği mutlaka öğrenilmelidir. Ayrıca pigmente alerjik reaksiyon gösterilip gösterilmediğinin anlaşılabilmesi için test yapılmalıdır. Kalıcı makyaj yaptırılırken, prosedürün tamamlanması birkaç saat sürebilir. Genellikle 4 ile 6 hafta arayla ekstra uygulamaya ve 1 ile 3 yıl sonra ise "bakım" ya da "tamamlama" tedavilerine ihtiyaç olabilir.
Kalıcı makyajın iyileşme sürecinde bölge kaşıntılı olabilir ya da oldukça kuru olabilir. Başlangıçta renk çok yoğun görünebilir. Rengin kalıcı gölgesine dönmesi yaklaşık 4 hafta sürer. Etrafı, tedaviden hemen sonra ve (işleme bağlı olarak) birkaç gün sonra kırmızı olabilir ve biraz şişebilir. İlk gün birkaç leke kan da olabilir. Tamamen iyileşmesi yaklaşık 2 hafta sürebilir, bundan sonra her zamanki rutin takip edilebilir ve güzellik ürünleri kullanılabilir. Kalıcı makyaj yaptırdıktan sonra, duşta ya da banyoda doğrudan su püskürtmekten kaçınılması gerekir. Çünkü bu, pigmenti giderebilir ya da enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca, alan tamamen iyileşene kadar klorlu sudan (yüzme havuzları gibi) ve güneş ışığına maruz kalmaktan da kaçınılması gerekir.

Kalıcı Makyajla Havuza Girilir mi


Kalıcı makyajın olası riskleri şunlardır:
•    Hayal kırıklığı yaratan sonuçlar (hataların düzeltilmesi zor olabilir)
•    Enfeksiyon
•    Şişme, çatlama, soyulma ya da kabarcıklanma gibi bir cilt reaksiyonu
•    Granülomlar - pigmentin çevresinde cilt altında oluşan küçük topaklar
•    Yara izi ya da yara dokusunun aşırı büyümesi
•    Pigmente karşı alerjik bir reaksiyon, ancak bu nadirdir. Çünkü bir alerji testi bunu genellikle önceden gösterir.
•    MR taraması yaptıran bazı kişilerin dövmeli bölgeleri şişer ya da yanar, ancak bu nadirdir.


Microblading yani kalıcı makyaj yaptırıldığında ilk süreçte yüzme gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Hatta tüm su bazlı aktivitelerden kaçınılması gerekir: Havuzlar, okyanuslar, göller, jakuziler, hatta saunalar bile bu süreçte gerçekten akıllıca değildir. Çünkü iyileşme süreci yaşanırken terlenmesi bile işleme zarar verebilir. Kalıcı makyajın ne kadar süre dayanacağına dair bir garanti yoktur, ancak biraz dikkat ve özenle birlikte bunu olabildiği kadar uzun bir süre harika bir şekilde korumak mümkündür.
Kalıcı makyaj yaptırıldıktan sonra ilk hafta güneşten ve şezlonglardan kaçınmak gerekir. Büyük güneş gözlükleri ya da kenarlı bir şapka, eyeliner, lipliner ya da kaş dövmeleri için güneşe karşı büyük bir koruma sağlayabilir. Ancak yine de şezlongda yatıp güneşlenmemek makyajın renginin solmaması ve ömrünün uzun olması için gerekli bir önlemdir. Ayrıca spor ya da sauna gibi aşırı terlemeye neden olabilecek herhangi bir aktiviteye ya da havuzda yüzmek ve egzersiz yapmak gibi aktivitelere katılmamakta fayda vardır. Ancak kalıcı makyajın iyileşme süresi bittikten sonra, havuza ya da denize girmekte herhangi bir sakınca yoktur. Kalıcı makyaj sonrası tatile gitmek kadınlar için büyük bir kolaylık sağlar. Suya girip çıktıktan sonra akmayan bir makyajla, her an bakımlı ve pratik bir güzelliğe sahip olmak her kadının istediği bir şeydir. Ancak bunun tam anlamı ile gerçeklemesi yapımından sonra kalıcı makyajı ve bölgesini nasıl koruduğunuz ile yakında ilgili olacaktır.


PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.