" />
Sauna Nedir

Sauna Nedir

Sauna Nedir?

Sauna; vücuda uygulanan sıcaklıkla kişinin terlemesinin sağlandığı ahşap ve ayrıca izolasyon ile yapılmış bir odadır. Sauna dendiğinde aklımıza hemen sıcak ve buharlı bir oda gelir. Aslında saunada buhar değil, kuru sıcak bulunur. Buhar sadece kabindeki nem oranını arttırmak için, ısıtıcıdaki özel volkanik taşların üzerine su döküldüğü zaman oluşur. Böylece oluşan sıcak ve nemli ortamda, vücut terlemiş olur ve sauna kullanımı gerçekleşir. Böylece gündelik hayatlarında yeterince terleyemeyen kişiler sauna kullanımıyla daha sağlıklı bir vücuda sahip olurlar. Bu kişiler üzerinde saunanın faydaları ilerleyen yıllarda gözle görülür bir biçimde, kendini göstermektedir.

Günümüzde; sağlıklı bir vücuda ve zihne sahip olmanın değeri gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. "Sauna", vücudumuzu dinlendirme ve zindelik kazandırma yöntemlerinden kullanımı en doğal ve sağlıklı olanıdır.

     İnsan sağlığına birçok yönden olumlu etkilerinin olduğu, bugün tıp dünyasında kabul görmektedir. "Sauna", tarihi boyunca insanların pürüzsüz bir cilde ve sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlamıştır. Eskiden sadece zengin ve varlıklı insanların sahip olabileceği bir zevk gerecl olarak bilinirken, bugün neredeyse her kesimden insanın evinde veya işyerinde fazla büyük bir alan ayırmadan ve bütçelerini hiç zorlamadan kolaylıkla sahip olabileceği bir sağlık gereci olmuştur.

"Başarının temel taşı sağlıklı olmaktır."

 Sauna, rahatlama etkisi nedeniyle, tam anlamıyla ruhsal saglik anlamına gelir. Yakın tarihte ruh sağlığına yaptğı pozitif etki kanitlanmişı. Saunaya gitmek, uykuyu kolaylaştıran ve uykuya kaliteyi kalon vücuttaki serotonin hormonu seviyesini arttırır.

Sauna ile ilgili kısa bir rehber;

1-Kendini dinle ve hislerine güven!

Kendinizi rahatsız hissedeceğiniz şeylerle ilgili baskı hissetmeyin, deneyimin keyfini çıkarın.

2-Sakinleşin ve işlerinizi erteleyin..

Zamana aldırmadan duşunuzu alın. Sakinlik ve huzur saunanın vazgeçilmezlerindendir. Aceleye getirmez, sakin olursanız sauna sağlığınız için faydalı olur.

 3-Tüm hislerinizi açın...

Çok algılı deneyim keyfi için kendinizi sessizliğe bırakın. Sauna kokusunu içinize çekin. Sessizliğin tadını çıkarın. Vücudunuzun ve beyninizin rahatlığını hissedin. Sicak ve soğuk karışımının tadını çıkarın ve ne zaman isterseniz saunaya gidin. Her an rahatlama hissi için kendinizi hazırlayın. 

4-Sauna aynı zamanda sosyal bir deneyim...

Sauna duş ve rahatlama için bir mekan olduğu kadar, diğer insanlarla kalitell zaman geçirilebilecek bir yer olarak da kabul edilir.

5-Yeterli su içmeyi unutmayın!

Vücudunuzu susuz bırakmamak çok önemlidir, yani duştan önce ve sonra yeterli miktarda su içmek gerekir.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.