" />
Süs Havuzlarına Dair Merak Edilenler

Süs Havuzlarına Dair Merak Edilenler

Bahçelerde yer alan süs havuzları insanların huzurlu bir şekilde dinlenmesini sağlayan, estetik amaçlı inşa edilmiş yapılardır. İlk örnekleri Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde görülmüştür. Zaman içerisinde çeşitlenerek ve geliştirilerek bugünkü görünümlerine gelmiştir.

Günümüzde birçok farklı süs havuzu çeşidi mevcuttur. Her birinin içerisinde yer alan öğeler ve kullanılan dekorasyon biçimleri bu farkları belirgin kılmaktadır. Çok büyük ve karmaşık olanlarından, tamamen kişisel alanlarda kullanılabilecek minimal tasarımlara kadar değişik çeşitleri bulunmaktadır.

Süs Havuzlarına Dair Merak Edilenler

Süs Havuzu Çeşitleri

Hem iç hem de dış mekanlar için üretilen süs havuzları birçok farklı seçeneğe ev sahipliği yapar. Bunların başında göletler ile birlikte imal edilmiş fıskiye destekli havuzlar gelir. Genellikle havuzun kenarlarında yer alan fıskiyeler otomatik çalışma prensibine sahiptir. Periyodik aralıklarla havuzun çevresinde yer alan çimler sulanır. Bu fıskiyeler gündüz vaktinde özel ışıklarla birlikte donatılır. Aynı ışıklar süs havuzlarının içerisine de yerleştirilerek dekoratif bir bütünlük oluşturulur. Fıskiyeli olan versiyonlarında köpüklü olan türler de bulunur. Suyun köpüklerini dışarı püskürten bu fıskiyeler de sağladığı estetik dolayısıyla tercih sebebidir.

Şelale Tasarımlı Süs Havuzları

Bir diğer yeni model ise şelale tasarımlı süs havuzları ile karşımıza çıkar. Genellikle büyük kentlerin meydanlarında ve turistik parklarda kullanılmaktadır. Doğal taşlar ile beraber doğal bir görünümde yer alan şelaleler insanların da fazlasıyla ilgisini çeker. Işık ve ses desteği ile birlikte doğal olduğu kadar teknoloji destekli yapılardır. Işık ve ses oyunları şelalenin görüntüsü ile birleştiğinde ortaya oldukça dekoratif görüntüler çıkar. Boyutları ve derinlikleri tamamen farklı olabilir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde şelale tasarımlı süs havuzlarına öncelik verilir.

Canlı Beslenen Süs Havuzları

Süs havuzlarında birçok balık çeşidi yaşayabilmektedir. Tamamen doğal ortamlarının bir uzantısı olduğu için herhangi bir güçlük çekmezler. Renkli ve hareketli görüntüleri sayesinde havuzların çok daha büyük oranda ilgi çekmesini sağlayan canlılardır. Japon balıklarının hemen hemen tüm türlerini bu oluşumların içerisinde görmek mümkündür. Bunun yanı sıra Koi adı verilen ve genellikle kırmızı- turuncu çizgileriyle dikkat çeken balıklar da bu havuzların en çok tercih edilen balık türüdür. Bu havuzlarda yaşayan canlıların belli başlı dönemlerde özel akvaryumlara aktarılması gerekir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında balıkların metabolizması için yaşadığı havuzlar onlar için tehlikeli olabilir. Bunların dışında her türlü balık uygun koşullar sağlandığı takdirde bu havuzların içerisine taşınabilir.

Süs Havuzlarının Bakımı

Bu yapılar periyodik olarak havuz kimyasalları ile birlikte temizlenir. Söz konusu havuz bakımı için mutlak surette profesyonel destek alınmalıdır. Temiz tutulma zorunluluğu hem insan hem havuz canlılarının sağlık şartları için de gereklidir.

Haftalık ya da aylık periyotlardan oluşan bakım, su havuzları ve içinde yaşayan canlılar için de kritik bir öneme sahiptir. Bakım aşamalarında en çok kullanılan malzemelerin başında klor gelir. Ph düşürücü etkiye sahip kimyasal ilaçlar ve yosun temizleyiciler de kullanılan ana malzemeler arasında yer almaktadır.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.