" />
Yüzerken Dikkat Edilecek Konular

Yüzerken Dikkat Edilecek Konular

Evrensel sporların başında gelen yüzme, oldukça yararlı olan bir egzersizdir. Aşırı kilo sahibi bir insansanız ya da hamile biri iseniz, fark etmez her insan düzenli yüzdüğü taktir de sağlığını ve formunu koruyarak fit bir görünüme kavuşur. Yüzmenin sayılamayacak kadar çok faydası olmakla birlikte bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Özellikle yüzülecek yer konusunda dikkat gerektiren bir durum vardır. Çünkü her yerde deniz, yüzme havuzu ya da göl olmadığı için yüzme imkanı elverişli değildir. Özellikle çok iyi yüzme bilmeyenler suya girdiklerinde oldukça dikkatli davranmalı ve yanlarında mutlaka bir başka yüzücüyle suya girmelidir.

Yüzerken Dikkat Edilecek Konular

Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus yüzme havuzlarında bulunan kimyasallardır. Dikkat edilmediği taktirde ciltte ve gözlerde zarar meydana gelebilir. Pek çok insanın serinleme ihtiyacını giderdiği kalabalık yüzme havuzlarında hastalık kapma olasılığı da yüksektir. Bu yüzden çok kalabalık havuzlarda suya girerken dikkatli davranmalı ve önlem alınmalıdır. Bazı durumlar bazı insanların yüzme sporunu yapmasına engeldir. Epilepsi rahatsızlığı olanlar, sinüziti ve kulak enfeksiyonu bulunanlarda yüzme sıkıntı yaratabilir. Ayrıca yüzme esnasında da problemler ortaya çıkabilir. Özellikle klor nedeniyle bronşlarda sorun ortaya çıkabilir. Ciltte kuruluk, ayaklarda siğil ve mantar hastalıkları doğabilir. Havuza eklenen klorun suyun asitliğini düşürme etkisi vardır. Bu yüzden klor eklendikten sonra suyun pH' ının arttırılması için ayarlanması gerekir. Tadından anlaşılamayan bu asitlik seviyesi dişlerde aşınmalara sebep olmaktadır. Klor özellikle yetişme çağındaki çocuklarda bazı alerjik sorunlar ortaya çıkarabilir. Yüzme süresi arttıkça artan alerjik reaksiyonlar ileri seviyelerde iltihaplanmaya sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca uzun süre klor suyuna maruz kalındığı taktirde astım riski ortaya çıkar. Özellikle bebeklerde büyük risk barındırır. Akciğerleri enfeksiyona ve astıma bağlı enfeksiyonlara karşı daha hassas bir hale getiririr ve astıma karşı direnci düşürür.

Yüzerken oluşabilecek problemler arasında omuz, dirsek ve dizlerde tendinit oluşumu da sayılabilir. Özellikle kulaç ve kelebek yüzme tekniklerinde yanlış bir hareket yapıldığında ya da yanlış bir teknik uygulandığında bel problemleri yaşanabilir. Bu yüzden yüzerken çok dikkatli olunmalı ve doğru teknik kullanarak yüzmek gerekir. Aynı şekilde doğru teknikle kazalardan korunma olasılığı da yüksektir. Özellikle kalabalık havuzlarda yüzerken mantar olma riskine karşı havuza girmeden önce ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınması gerekir. Yine havuzlarda bulaşabilecek siğil mantar türevi cilt rahatsızlıklarından korunmak için havuz alanında mutlaka sandalet giyilmelidir. Yüzme havuzlarında bulunan klora karşı gözleri korumak için deniz gözlüğü kullanılmalıdır. Havuz temizliği ve saçların hijyeni için de bone takılmalıdır.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.