Blog

Yüzme Havuzu Günlük, Haftalık, Aylık Çalışma, Prensip, Sistem Ve Bakımları
Yüzme havuzları ; havuz suyunun filtre edilip daimi olarak kullanılması esaslarına dayanarak çalışır. ‘Filtreleme işlemi’ : Filtrasyon pompasının havuz, denge tankı, vakum hattı gibi emiş hatlarından emdiği suyu, içi kuvars kumu dolu olan havuz filtrelerinden geçmesi ile olur.

Yüzme Havuzu Dip Temizliği (Süpürge İşlemi) Ve Duvar Temizliği (Fırçalama)
Verimli bir dip temizliği için “Çöktürme İşlemi” haftada en az 1 defa, süpürge yapılacak günden 1 gün önce yapılmalıdır. “Duvar temizliği”, süpürge işleminden önce dip ve duvarların özel havuz fırçalarıyla fırçalanmasıyla yapılır. Fırçalanarak açığa çıkan kirlilik, süpürge ile temizlenecektir.

Havuz Kimyasallarında Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar - 1
Hiçbir havuz kimyasalı başka havuz kimyasalı ile karıştırılmamalıdır. Kimyasallar karıştıklarında çok tehlikeli gazlar açığa çıkar, bu gazı solumak ölüm tehlikesi içerir. Kimyasallar uygulanırken yada otomatik panellerin bidonları değiştirilir/ilave edilirken mutlaka gaz maskesi ve eldiven kullanılmalıdır.

Havuz Kimyasalları Ve Çeşitleri - 2
pH düşürücü (Sıvı):
Yüzme havuzlarında pH’ı dürmek için kullanılan sıvı bir üründür. Havuz suyunun pH değerine göre kullanılır. Alkalinite düşmesi üzerine diğer pH düşürücülere göre daha etkilidir. Kokusuz olması kullanıcılar için rahatlık sağlar.Alkalinitesi 80-120 ppm olan havuzlarda pH’ı 0,1 derece düşürmek için 2.250 gr kullanınız. Otomatik panel isitemlerinde sıvı pH kullanılır.

Havuz Kimyasalları Ve Çeşitleri - 1
Havuz suyu ilk kez doldurulduğunda, havuz suyunun büyük bir miktarı değiştiğinde, sezon boyunca kullandığımız havuzları ayda en az bir defa, bağlı klor oranı 0,2 ppm üzerine çıktığı durumlarda, normal uygulanması gereken klor değerinin 3-4 katı uygulanarak yapılma işlemine “Şok Klorlama” denir. Ayda en az 1 defa yapılması gerekmektedir.